Генпрокуратура отримала дозвіл на отримання конфіденційної інформації за телефонним номером одного з футболістів, який підозрюється у впливі на результати поєдинків прем'єр-ліги сезону-2015/16 між Говерлою і Зорею, а також зустрічі першої ліги нинішнього сезону між Арсеналом-Київ і Вересом, повідомляє Sport Arena.
14 лютого Печерський районний суд Києва розглянув клопотання слідчого ГПУ про тимчасовий дозвіл доступу до речей і документів одного з осіб, підозрюваних у скоєнні злочину за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (Повторне вчинення дій або бездіяльність з метою одержання неправомірної вигоди; вчинення дій або бездіяльність з метою одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групи осіб), а також частини 1 статті 369 КК (Вплив на результати офіційних спортивних змагань шляхом підкупу, примусу або підбурювання, або вступ в змову щодо результатів офіційних спортивних змагань з метою одержання неправомірної вигоди).

Читайте також: Дюжина екс-гравців Металіста дискваліфіковані за договірні матчі

Суть справи полягає в тому, що якийсь футболіст вплинув на результат поєдинку Говерла — Зоря шляхом підкупу двох футболістів ужгородської команди. Та зустріч відбулася 30 квітня 2016 року і завершилася розгромною перемогою команди Юрія Вернидуба з рахунком 4:0.

У той-таки час встановлено, що цей же футболіст, який зазначений в рішенні суду, як Особа_2, може бути причетний до організації необхідного результату зустрічі першої ліги між Арсеналом та Вересом, який пройшов 18 вересня 2016 року і завершився нульовою нічиєю.

Відомо, що Особа_2 має дружні відношення з деяким колишнім футболістом, зазначеним як Особа_5. Цей самий екс-гравець зв'язався напередодні матчу з одним із футболістів Арсеналу (за словами керівництва клубу, пропозиція надійшла Адерінсолі Есеолі) з пропозицією не зіграти у матчі з якоїсь причини і запропонував за це 500 доларів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Одночасно з цим простежується вплив на підсумок матчу футболіста киян, зазначеного як Особа_6. Швидше за все, тут мова йде про вже екс-капітана команди Олега Котелюхе, який під кінець матчу зіграв рукою у власній штрафній і привіз пенальті, який Верес реалізувати не зміг. Після того матчу клуб розірвав контракт з 37-річним гравцем.

Також розглядається і можливість впливу на результат арбітра зустрічі Андрія Кузьміна (у документі — Особа_7), який таємно спілкувався з деякими колишніми суддями, зазначеними як Особа_8 і Особа_9.

Зважаючи наявної доказової бази, слідство попросило у суду дозвіл на отримання в оператора мобільного зв'язку даних про всі вхідні та вихідні дзвінки та повідомлення футболіста, зазначеного як Особа_2, в період з 1 січня 2016 року по 17 січня 2017 року.

Розглянувши всі надані слідством факти, Печерський суд задовольнив клопотання і дозволив доступ до конфіденційної інформації з телефонного номера футболіста.

Якщо протягом 30 днів з моменту оголошення вердикту доступ до даних надано не буде, то суд має право дати дозвіл на обшук з метою вилучення необхідних слідству даних і речей.

Нагадаємо, що про можливий договірний характер зустрічі між Арсеналом-Київ і Вересом заговорили ще восени минулого року, коли в букмекерських конторах були зафіксовані аномальні ставки на перемогу команди з Рівного.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, екс-гравець Говерли і Динамо міг стати одноклубником Коноплянки.