Спікер Державної думи Росії Сергій Наришкін сьогодні вранці зустрівся в російському парламенті із французькими депутатами, які після Москви збираються відвідати Крим.

Про це повідомляє ТАСС.

"Знаю про ваші плани півтора дня провести в Криму. Упевнений, що перебування у Криму дозволить об'єктивно оцінити ситуацію, радив би поговорити зі звичайними людьми на вулицях і площах щоб зрозуміти їх настрій", - сказав він "делегатам".

Читайте також: У Криму скасують поїзд на Москву

Він вважає, що "люди чесно розкажуть, що вони відчували і чим жили всі 23 роки - починаючи з 1991 року по 2014 рік". На його думку, Крим тоді по суті "був мирно, але анексований Україною".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Неформальну делегацію з дев'яти депутатів нижньої палати і одного сенатора Франції очолив член комісії з міжнародних справ національних зборів Тьєррі Маріані.

Наришкін додав, що їхнє рішення відвідати Крим є "рішучим і сміливим кроком".

Нагадаємо, це стане першим візитом західноєвропейських політиків з моменту анексії півострова Росією.

Міністерство закордонних справ Франції назвало порушенням міжнародного права майбутній візит французьких парламентаріїв до Криму.