Сьогодні, 16 березня, найбільший в Європі вулкан Етна, що розташувався на італійському острові Сицилія, знову почав виверження.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Це вже третє пробудження вулкана Етна за останні три тижні.

З кар'єра, який утворився на північно-східному схилі вулкана відносно недавно, лава почала вивергатися на висоту більше 200 метрів. Дослідники з Інституту геології і вулканології заспокоїли місцевих мешканців: виверження не представляє ніякої небезпеки для роботи аеропорту в Катанії і прилеглих територій.

Нагадаємо, 28 лютого вулкан Етна вибухнув вперше після восьмимісячного затішшя. Виверження було настільки сильним, що Етну транслювали в прямому ефірі. Наступний вибух життєдіяльності кратера стався в перший день весни. Незважаючи на це, все життя і робота місцевого населення, включаючи аеропорт, працювала в штатному режимі.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" публікував відео, як вулкан змусив кипіти воду Тихого океану.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще