Історія з перехопленням двох російських бомбардувальників Ту-95 біля узбережжя Каліфорнії в День незалежності США у Вашингтоні отримала новий розголос. Конгрес США вважає цей акт проявом агресії та спробою повернутися до часів холодної війни.

З відповідною заявою виступив конгресмен від Республіканської партії Адам Кінзінгер, який раніше був пілотом військово-повітряних сил США, на телеканалі CNN, передає The Hill.

"Якщо ви коли-небудь сумнівалися в тому, чи повернуться часи холодної війни, то такого роду маневри свідчать саме про це", - зазначив американський політик.

Читайте також: "Не дамо Україні зброю, будемо жити з вічним соромом" - Маккейн

Він підкреслив, що подібна поведінка російських стратегічних бомбардувальників, здатних нести ядерну зброю, є відновленням принципів холодної війни. Конгресмен додав, що тоді подібна демонстрація сили відбувалася з обох сторін. Проте зараз, за ​​його словами, до цього вдається лише Росія.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, в День незалежності США два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 наблизилися на кілька десятків кілометрів до узбережжя американського штату Каліфорнія. Один з російських пілотів привітав американців з святом по радіозв'язку. Американські військові розцінили це як завуальовану загрозу. На перехоплення бомбардувальників підняли два винищувачі США F-15.