Японський уряд вимагає від прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва скасувати заплановану поїздку на Курильські острови. Офіційне Токіо вважає, що острови належать Росії незаконно.

Міністр закордонних справ Японії Фуміо Кишида назвав заплановану Медведєвим поїздку на Курили "неприйнятною", пише ZN.UA з посиланням на японські ЗМІ.

Кишида відзначив, що візит російського прем'єра на острови "буде йти врозріз з позицією Японії з приводу даних територій і ранить почуття японського народу".

Читайте також: Москва готується до "майданів" по всій країні - ЗМІ

21 липня стало відомо, що уряд Японії має намір звернутися до Росії з вимогою поважати угоди 2001 року про вирішення територіального спору навколо чотирьох островів Курильської гряди, суверенітет над якими оскаржуєТокіо.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Наприкінці травня представники правлячої Ліберально-демократичної партії Японії наполягали на візиті президента РФ Володимира Путіна для вирішення територіальних проблем.

Тоді у правлячій партії Японії говорили, що готові укласти з Росією мир на умовах повернення окупованих ще Радянським Союзом островів.