Турецькі правоохоронці затримали 297 осіб, які підозрюються у причетності до терактів, повідомляє ТАСС. Більшість затриманих мають зв'язки із терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Уряд Туреччини заявив про жорстку боротьбу із тероризмом. Сьогодні вночі армія нанесла удар по позиціям "ІД" і на власній території, і у Сирії. Операцією керував особисто прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу.

"Операції проти "Ісламської держави" пройшли в 16 провінціях Туреччини. З 297 затриманих 37 осіб є іноземними громадянами. Вилучено велику кількість одиниць зброї і документації ", - сказав Давутоглу.

Нещодавні теракти в Туреччині стали причинами прийняття владою рішень по боротьбі з екстремістами. Анкара проводить консультації із США з питання протидії "ІД" і розробляє свою стратегію захисту.

Читайте також: Російського націоналіста засудили до довічного ув'язнення

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Турецька армія розпочала активний наступ на "Ісламську державу" після нещодавнього теракту у місті Суруч, в якому загинуло 32 людини.