Від повеней в Бірмі постраждали 70 тисяч людей. Дев'ятеро громадян загинули під час стихійного лиха. Вода зруйнувала домівки через, що багато людей залишились без даху над головою.

Про це повідомляє "Російська служба BBC".

Повінь сталась в результаті безперервних мусонних дощів, що пронеслись на північному заході країни.

У доповіді управління ООН з координації гуманітарних питань йдеться про 12 тисяч пошкоджених будинків. У регіоні через стихію закрили багато шкіл.

В окрузі Сикайн, за повідомленнями ЗМІ, тільки за одну добу випало 19,9 см опадів. Це найвищий рівень за останні 24 роки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зазначається, що сезон мусонів у Бірмі зазвичай починається в кінці травня. Він триває все літо, а закінчується аж в середині жовтня.

Читайте також: Аварія катера у Каїрі забрала життя 35 людей

Нагадаємо, сьогодні у Чилі та Індонезії стались землетруси. Коливання сягали 5,5 та 5,4 балів відповідно. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 15 кілометрах на північний захід від чилійського міста Ікіке. Осередок залягав на глибині 34 кілометри.

Епіцентр поштовхів поблизу берегів Індонезії розташовувався в 79 км на північний захід від населеного пункту Кроя та залягав на глибині близько 82 км.