Сьогодні Генеральна рада Світової організації торгівлі затвердила проект рішення про приєднання Казахстану.

Про це повідомляють РИА Новости.

Президент країни був присутній у штаб-квартирі організації у Женеві при цьому. Раніше голова робочої групи з приєднання Казахстану до СОТ Ваги Хімані подав на затвердження Генеральній раді пакет документів з даного питання, загальний обсяг яких склав 1248 сторінок.

"Приєднання Казахстану до СОТ є важливим кроком в інтеграції країни у міжнародну економіку, глобальну торговельну систему. Це стане новим кроком країни до більшої універсальності. Це розширює функції СОТ як стабільної системи світової економіки", - заявив на засіданні гендиректор СОТ Роберто Азеведо.

Нагадаємо, що Казахстан є однією з двох найбільших економік світу, які досі не приєдналися до Світової організації торгівлі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Про важливість вступу до СОТ заявлял глава Казахстану 23 червня, коли повідомив про завершення переговорів про членство.

"Це забезпечує нашим підприємствам доступ до зарубіжних ринків, а споживачам - великий вибір товарів і послуг. Сьогодні 90% нашої торгівлі припадає на країни-учасниці СОТ. Тому це рішення для нас дуже важливе" - йдеться у зверненні президента країни.

Читайте також: У Казахстані можуть з'явитися білборди "Крим - це Україна"

Казахстан протягом 20 років вступав до цієї організації. Заявку на вступ подали в 1996 році.