28 липня уряд Афганістану повідомив про те, що лідер руху Талібан мулла Мохаммед Омар помер кілька років тому. Однак, самі таліби цю інформацію поки не коментують.

Раніше у пресі вже з'являлась інформація про смерть лідера терористів, але офіційного підтвердження інформації не поступало. За повідомленням ВВС, афганська влада повідомила, що Мулла Омар помер два-три роки назад, та найближчим часом зроблять офіційне повідомлення.

Мухаммед Омар засновал рух Талібан у 1996 році. За весь час існування терористів він жив дуже прихованим життям. Він привів талібів до перемоги в міжусобній війні між афганськими збройними угрупованнями, що спалахнула після виведення з країни радянських військ.

Читайте також: У небі над Балтикою перехопили 12 російських військових літаків

У 2001 році після тісної співпраці із лідером "Аль-Каїди" бен Ладеном Мулла Омар став одним із організаторів теракту у Нью-Йорку. Американська влада давала винагороду за голову Омара у розмірі 10 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще