Вчора Росія наклала чергове вето на резолюцію про створення міжнародного трибуналу з розслідування обставин катастрофи малазійського Боїнга на Донбасі.

Однак це не зупинить правосуддя, заявила постійний представник США в ООН Саманта Пауер.

"Росія використовувала привілеї, дані їй у рамках Радбезу ООН, щоб підірвати світову безпеку", - підкреслила представник Америки.

Читайте також: Радбез ООН через Росію не зміг ухвалити резолюцію щодо трибуналу по Boeing

В результаті проект рішення Ради Безпеки ООН знову не пройшов, оскільки Росія застосувала своє право вето як постійного члена безпеки ООН.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, метою створення міжнародного трибуналу з розслідування причин падіння малазійського Boeing 777 під Донецьком, згідно з проектом резолюції ООН, є "покарання осіб, відповідальних за здійснення злочинів", пов'язаних з катастрофою.

Однак у Кремлі не один раз давали зрозуміти, що метою цієї ініціативи виступає "підміна справжнього розслідування політичним шоу".