Російська компанія "Газпром", яка є монополістом у сфері газової промисловості збільшила заявку на транзит природного газу через газотранспортну систему України до 243 600 000 куб. м / добу. Це є рекордним добовим обсягом транзиту газу з липня 2014 року.

Виходить що сьогодні заявка стала більше майже на 4% в порівнянні з вчорашнім днем, і на 8% більше, ніж на аналогічну дату минулого року - повідомили в прес-службі оператора ГТС компанії "Укртрансгаз".

Транзит російського газу через Україну з 1 по 28 липня склав 6137 млн ​​куб. м, що на 28,8% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

Як повідомив керівник прес-служби Максим Белявський на 3 липня в Укртрансгаз надійшла заявка від Газпрому на транспортування по території України для потреб європейських споживачів 231 млн куб/м природного газу.

Як раніше повідомив президент України Петро Порошенко, у Росії немає вибору і вона буде змушена продовжити транзитний контракт, який закінчується в 2019 році.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Читайте також: "Газпром" скоротить видобуток до історичного мінімуму

Експерти також нагадують що у РФ є зобов'язання перед Європою поставляти газ саме через українську територію.

Росія ж заявила що з початку 2020 року, після закінчення чинного транзитного контракту, поставки через Україну будуть припинені.