Мисливці за скарбами зі штату Флорида, США, знайшли місце катастрофи іспанських галеонів і виявили там золоті монети 300-річної давнини.

Скарб оцінюють в 1 мільйон доларів, передає новинне агентство Local.

Ерік Шмітт спільно з дружиною, сестрою і батьками знайшли 51 золоту монету і золотий ланцюгз орнаментом довжиною 12 метрів.

Головним "призом" для золотошукачів стала надзвичайно рідкісна монета, викарбувана при королі Іспанії Філіпі V. До цих пір світова спільнота знала про існування лише шести таких монет.

При цьому золото в чудовому стані, повідомили в агентстві.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: У Баварії знайшли скарб золота на мільйон євро

Припускають, що виявлений скарб перебував на борту одного з 11 іспанських галеонів, які відійшли з Гавани до Іспанії в 1715 році, але через шторм судна потонули разом з тисячею людей на борту, а також з коштовностями, вартість яких у сучасному еквіваленті становить близько 400 мільйонів доларів.

Згідно із законодавством, 20% знайденого скарбу виставлять на огляд в госмузеї штату Флориди. Решту суми розділить між собою сімейство Шмітт і власник території, на якій знайшли скарб.

Також повідомляється, що це вже третя знахідка скарбів сім'ї Шмітт за три роки.