Рада директорів Міжнародного валютного фонду вирішила не надавати Греції нову фінансову допомогу, заявка на яку надійшла 24 липня.

Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на звіт МВФ.

Греція не відповідає двом з чотирьох необхідних умов, за якими фонд надає кредити. До того ж країна має занадто великий борг, щоб розраховувати на отримання нових коштів. Також Греція не дотрималась обіцянок про проведення реформ.

Однак МВФ готовий брати участь у переговорах Афін з Єврокомісією та Європейським центробанком, які також виступають у ролі кредиторів.

В ході засідання правління МВФ представник Німеччини заявив, що його країна бажала б, щоб фонд прийняв рішення про допомогу одночасно з єврозоною. В іншому випадку буде складно отримати схвалення Бундестагу на видачу кредитів Греції.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: Грекам заборонили вивозити з країни більше двох тисяч євро

Рішення про відмову в негайній видачі кредитів Греції прийняли всупереч бажанням глави МВФ Крістін Лагард. Проти надання допомоги, згідно з протоколом засідання, виступили кілька азіатських членів фонду, а також Канада і Бразилія.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас пригрозив провести нові вибори, якщо депутати його партії не будуть підтримувати політичну лінію уряду.