Восени поточного року в Латвії розпочнеться розміщення американського важкого озброєння.

Про це в ефірі латвійського телебачення повідомив командувач Національними збройними силами Латвії Раймондс Граубе, передає Delfi.lv.

Латвійський командувач обговорював терміни розміщення озброєнь з американськими колегами під час свого візиту до США.

Раніше держсекретар Міноборони Латвії Яніс Сартс заявив, що американська техніка може з'явитися в Латвії в кінці року на військовій базі в Адажі.

Читайте також: У небі над Балтикою перехопили 12 російських військових літаків

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Адажі є найбільшим військовий полігоном в країнах Балтії, який дозволяє проводити великі військові навчання. Тому у бази є можливість прийняти більше військової техніки, але все залежатиме від процесу переговорів, заявив Сартс.

В кінці червня міністр оборони США Ештон Картер повідомив, що США тимчасово розмістять в країнах Центральної та Східної Європи 250 одиниць важкої військової техніки - танки, бойові машини піхоти і самохідну артилерію.