Агентство національної безпеки США систематично стежило за японськими політиками і бізнесменами, про це свідчать документи, опубліковані порталом WikiLeaks.

У звіті агентства - 35 телефонних номерів, які вони прослуховували. Серед них - номери "VIP-лінії" японського уряду, кілька ліній мінфіну, офіс міністра у справах торгівлі та офіси двох підрозділів компанії "Міцубісі", повідомляє ВВС.

Крім цього на сайті є звіти про дії та плани японського уряду і особисто прем'єр-міністра Сінзо Абе в 2007-2009 році. Насамперед Нацбезпеку США цікавили рішення уряду, що стосуються зменшення емісій вуглекислого газу.

"Сьогоднішня публікація показує нам, що уряд США був націлений на чутливі області японської політики: індустрію і політику в галузі зміни клімату," - резюмувала редактор Сара Харрісон.

Читайте також: Японія приєднується до місії ОБСЄ на сході України

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Нагадаємо, що наприкінці червня повідомлення Wikileaks про шпигунство за французькими президентами Жаком Шираком, Ніколя Саркозі та Франсуа Олландом викликало великий міжнародний скандал. Обама був змушений зателефонувати і запевнити Олланда, що США вже більше не стежать за високопоставленими французькими чиновниками.

Після телефонної розмови двох президентів Білий дім заявив, що розмови і переговори Олланда "не є і не будуть метою" США.