Турецькі військові тиждень обстрілюють позиції забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану для зміцнення кордону з Іраком та Сирією.

Внаслідок цього загинули близько 250 курдських бойовиків, повідомляє BBC .

Це відповідь офіційної Анкари на низку нападів на військових і поліцію, які здійснили курдські бойовики, таким чином поклавши край і так нестійкому перемир'ю.

В свою чергу президент Іракського Курдистану, Масуд Барзані закликав турецьких курдів залишити північ Іраку, щоб відвернути повітряні удари турецьких військ і загибель цивільних. Це сталося після того, як загинуло не менш як шість цивільних людей внаслідок авіаударів по повстанських таборах на півночі Іраку.

Масуд Барзані засуджує бойовиків за зрив перемир'я, але також критикує й Анкару за військову "відповідь".

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: У Туреччині завдяки помилковій смс упіймали російського найманця ІДІЛ

Прагнення Туреччини захистити свої кордони підтримує НАТО. Натомість Франк-Вальтер Штайнмаєр, міністр закордонних справ Німеччини, застеріг її владу від "руйнування мостів взаєморозуміння" з курдами.

Нагадаємо, після укладення перемир'я у 2013 році турецькі курди відійшли з Туреччини в сусідні гірські райони Іракського Курдистану і зупинили збройну боротьбу.