Уряд Латвії прийняв рішення про субсидування комісії з вивчення документів колишнього КДБ Латвійської РСР. Його вже підтримав президент країни Раймонд Вейоніс.

Президент висловив вдоволення з того, що уряд нарешті вирішив це питання і комісія зможе розпочати роботу, повідомляє Делфі.

Коміся має вивчити документи колишнього Комітету держбезпеки Латвійської РСР і дати оцінку тій матеріальній і моральній шкоді, яку КДБ завдало Латвії і її жителям. Вейоніс сподівається, що комісія плідно попрацює і вже у 2018 році широкий загал зможе ознайомитися з результатами.

Читайте також: У Румунії засудили керівника в'язниці часів комуністичного режиму

Згідно з рішенням сейму документи КДБ можуть бути оприлюднені тільки після їх наукового вивчення і не раніше 31 травня 2018 року.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Верховна рада України 9 квітня схвалила закон, який передбачає відкриття архівів репресивних органів комуністичного режиму в Україні з 1917 по 1991 рік.