Начальник президентської охорони і колишній голова армійської розвідки у Бурунді генерал Адольф Ншімірімана був убитий.

Про це повідомила адміністрація голови держави.

Влада побоюється, що це вбивство викличе нову хвилю насильства в країні.

"Ми втратили брата й товариша по боротьбі. Генерала Адольфа Ншімірімани більше немає", - каже представник президента Уіллі Ньямітве.

Автомобіль, в якому їхав генерал, був атакований у столиці Бужумбурі чотирма одягненими у військову форму чоловіками.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У соцмережах опублікували фотографії пробитої кулями машини.

Нагадаємо, що Адольфа Ншімірімана вважали організатором придушення протестів у Бурунді, викликаних рішенням президента П'єра Нкурунзіза йти на третій термін. Він також був головним при придушенні спроби військового перевороту з метою прибрати голову держави.

Читайте також: В Еміратах засудять 41 людину за спробу повалення влади

Примітно, що вбивство Ншімірімани відбулося через тиждень після того, як ЦВК Бурунді оголосив перемогу Нкурунзіза на виборах.

За час заворушень У Бурунді вже загинули більше 100 чоловік і більше 150 тисяч виїхали до сусідніх країн, побоюючись поновлення конфлікту між народностями хуту і тутсі.