Депутат російської держдуми Андрій Крутов звернувся до російського уряду з пропозицією відправляти заборонені згідно ембарго продукти на Донбас, а не знищувати їх.

Про це пише видання "Известия".

"Війна на сході України обернулася справжнісінькою гуманітарною катастрофою. Донбасу допомагає МНС Росії та фонди, але й цієї допомоги не вистачає. В особливо тяжкому стані перебувають маленькі міста і села", - йдеться у запиті депутата.

Читайте також: Санкційні продукти в Росії спалять

Замість того щоб "пускати під бульдозер" продукти, заборонені для ввезення в Росію, треба розглянути можливість відправки їх жителям Донбасу, - пропонує депутат.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, 31 липня голова уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову уряду "Про порядок знищення сільськогосподарської продукції, забороненої до ввезення в Росію".

Згідно інформації, знищення продуктів повинно проводитися в присутності не менше двох незацікавлених осіб. За підсумками процедури мають складати акт, а сам процес необхідно фіксувати за допомогою відео- або фотозапису із зазначенням дати і часу їх проведення.