Сьогодні вранці продовжиться засідання тристоронньої контактної групи по ситуації на Донбасі в Мінську. В ніч на 4 серпня закінчилось попереднє.

Про це пише УНІАН.

"Була досягнута домовленість продовжувати роботу робочої групи завтра вранці о 10:00. Ця робота ведеться, як ви знаєте, за цією угодою щодо відведення танків і також артилерійських гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів", - сказав представник від ОБСЄ Мартін Сайдік.

Читайте також: "ЛНР" та "ДНР" не допускають Червоний Хрест до полонених — Геращенко

Робоча група із економіки Контактної групи по Україні на зустрічі в Мінську досягла домовленостей про відновлення інфраструктури Донбасу, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Досягли домовленостей за двома групами питань. Перша - це водопостачання, експерти вивчать два об'єкти з Донецької та Луганської областей. Дана робота представляє інтерес для всіх протиборчих сторін", - повідомив Сайдік.

За його словами, також домовились відновити залізничне сполучення.

"На наступному тижні буде розроблено графік робіт з розмінування ряду населених пунктів на суміжних територіях", - додав він.

Головними питанями для групи залишаються проведення виборів, статус регіонів Донбасу та зміни до Конституції України.

Консультації учасників перемовин тривали більше 12 годин.

Джерела ЗМІ повідомляли, що текст документа практично узгодили, але немає розуміння "по місцях, з яких потрібно відводити зброю".

Нагадаємо, попередню зустріч Контактної групи в Мінську провели 21 липня. На ній досягнули домовленості про відвід гармат калібром менше 100 мм, але документ не підписали.