Економічна криза та тотальний дефіцит товарів у Венесуелі захопив усі сфери життя. Брак товарів призвів до спекуляцій, з'ясували журналісти CNN. На інтернет-барахолці упаковку презервативів продають за $750.

Інфляція у Венесуелі сягнула 60% за минулий рік. Через прив'язку економіки країни до цін на нафту на світовому ринку, в магазинах почався ріст цін і тотальний дефіцит. Люди вистоюють кілометрові черги, аби купити їжу та побутові речі. Журналісти CNN провели експеримент – пройшлися аптеками, щоб купити презервативи. У 4 з 8 контрацептивів не знайшли. В інших вироби продавали обмежено – по 2 штуки одному покупцю. Та й ті – місцевого виробництва.

"Вже два тижні минуло від останньої поставки, таке саме було в минулому місяці", - скаржиться фармацевт Юрима Бачер.

Венесуельці скаржаться, що контрацептиви ніде не знайти. Місцевий завод з виробництва презервативів запрацював минулого року, проте якість продукції низька і місцевих не влаштовує.

Аби купити необхідні речі на тлі дефіциту, венесуельці створили інтернет-барахолку Mercado Libre - Вільний ринок. Один із користувачів виставив на продаж упаковку презервативів за $755. У коробці 36 штук. Ця сума складає 85% від мінімальної місячного зарплати венесуельця.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Медики вже б'ють на сполох – громадяни не мають змоги контролювати народжуваність та вберегтися від статевих хвороб. Венесуела на 5 місці серед країн Латинскої Америки за рівнем підліткової вагітності. Також у країні сильно поширений ВІЛ.