У Росії зростає смертність і падає народжуваність. Про це свідчать дані Росстату.

У першому півріччі нинішнього року Росстат зафіксував значне зростання смертності серед жителів віком від 30 до 45 років.

У першому кварталі 2015 року померли понад 988 тис. росіян, тоді як минулого року цей показник склав трохи більше 961 тис., або 5,2%.

"У Росії підвищується смертність. Причому не за рахунок того, що населення старіє. Підвищується смертність у молодих людей - віком від 30 до 45 років. (...) Вперше за останні роки збільшилася кількість суїцидів, алкогольних отруєнь, які не були поставлені за життя діагнозів пневмонії у асоціальних груп населення. Це велика проблема", - заявила глава МОЗ Вероніка Скворцова.

Голова наглядової ради Інституту демографії, міграції та регіонального розвитку Юрій Крупнов вважає, що найближчим часом Росію чекає серйозний спад народжуваності і зниження чисельності населення.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Медведєв попередив росіян - попереду життя в умовах кризи

Провідний науковий співробітник Центру демографічних досліджень Російської економічної школи Євген Андрєєв стверджує, що в останні роки в Росії виросло споживання алкоголю, навіть незважаючи на ряд жорстких заходів влади РФ, спрямованих проти цього.

"Головною загрозою для нас я б назвав пияцтво - якщо країна вирішить пити, як це було в 1965 році без видимих ​​на те причин, то зробити нічого не вдасться", - зазначив Андрєєв.

Крім того, за даними Росстату, природний спад населення в нинішньому році зафіксована майже у всіх регіонах Центрального і Північно-Західного федеральних округів і в Поволжі. Природний приріст спостерігається майже у всіх регіонах Північного Кавказу і в Сибіру.

Нагадаємо, за рік населення України зменшилось на 5%. За даними Державної служби статистики в Україні, на 1 червня 2015 року населення України склало 42 667 285 постійних мешканців. Лише за один місяць населення скоротилось на 0,04% або на 17 184 особи.