Китайська влада попросила допомоги у американських колег в боротьбі із бойовиками "Ісламської держави" у західному регіоні країні Сіньцзяні. З цією ініціативою виступив заступник МЗС Китаю Чен Гопін на зустрічі із координатором відділу боротьби із тероризмом і США Тіною Кайданов.

Китайці серйозно побоюються про безпеку в країні через активність "ІДІЛ" на сході Туркестану. Сторони домовились про спільну боротьбу з кіберзлочинністю у країнах.

Більшість населення Синьцзян-Уйгурського регіону у Китаї є етнічними уйгурами, які сповідують Іслам. Саме у цьому регіоні присутні сепаратиські настрої у населення. У березні 2014 року місцеві екстремісти влаштували різанину на вокзалі в Куньміні. Тоді 29 людей загинуло, ще 143 були пораненні.

Читайте також: У Росії ініціюють трибунал по бомбардуванням Хоросіми і Нагасакі

На початку літа США і Китай поновили переговори щодо військової співпраці. Так, сторони домовились про проведення спільних військових навчань.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще