Механізована бригада збройних сил еміратів висадилася в порту Адена і почала прориватись на північ країни. Вона йде з боями у напрямку до столиці країни - Сана.

Про це пише видання "Новое время".

"Десятки танків "Леклерк" і БМП-3, вивантажили із транспортних кораблів в єменському порту Аден минулих вихідних", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Літаки Саудівської Аравії обстріляли Ємен: загинуло 120 людей

Згідно інформації, таким чином почалося вторгнення в Ємен наземних сил ОАЕ.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Перед цим кілька тижнів військові вели бої за головний порт та так звану "південну столицю" Ємену. Її від повстанців-хусит відбивали урядові війська за підтримки спецназу з еміратів та Саудівської Аравії.

Оскільки бази постачання хуситів та їхні прихильники переважно розташовані на півночі країни, вони відступили до найбільшої авіабазі Ємену "Аль-Анад" в 70 кілометрах на північ від міста.

За панування союзних ВПС в повітрі, колони еміратської бронетехніки безперешкодно висунулися до авіабази по головному шосе і відразу її взяли.

Весь рівнинний південь Ємену за кілька днів опинився під контролем урядових сил.

Президент Ємену Абдораббу Мансур Хаді, який переховувався від повстанців у Саудівській Аравії, тепер може повернутись до Сани.

Таким чином, Ємен входить у період затяжної війни. Конфлікт загрожує посиленням позицій прихильників халіфату та "Аль-Каїди", які можуть перехопити владу через взаємне ослаблення сторін.