Рішення президента Росії Володимира Путіна про знищення продуктів харчування, що надійшли з країн, які застосували санкції проти росіян, не підтримали 87% населення країни.

Такі результати опитування опублікував соціологічний центр ЦІМЕС.

43,6% з понад 22 тисяч інтернет-респондентів з Росії відзначили, що відносяться до знищення продуктів "скоріше негативно", оскільки не розуміють мети цих дій, в той час як в країні досить малозабезпечених громадян.

Читайте також: Кремлівська анти-сирна війна підірвала інтернет (фотожаби)

42,4% опитаних відповіли "негативно", оскільки, на їхню думку, знищення санкційних продуктів не несе для Росії ніякої користі, але скоріше виступає актом агресії. При цьому респонденти нерідко зверталися до історичної пам'яті народу, стверджуючи, що "палити продукти в країні, в якій пишаються героїзмом блокадного Ленінграда, - це сама натуральна наруга над пам'яттю та історією".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Позитивно до знищення санкцій продуктів поставилися менше 10% опитаних. 4,9% заявили, що ця міра необхідна "в політичній ситуації". 4,6% зазначили, що знищувати продукти цинічно, проте росіяни не потребують європейського - їм потрібно налагоджувати своє виробництво європейських аналогів. 4,4% - не змогли відповісти.