У російському місті Саратов трьох місцевих націоналістів звинуватили у вандалізмі за прапор "Правого сектору". Хлопці намалювали на бетонній плиті Набережної міста червоно-чорне графіті розміром півтора на два метри. Тепер, за вандалізм по політичним мотивам їм загрожує до 3 років ув'язнення. Хлопців допитали та відпустили до суду під підписку про невиїзд, а в квартирах родичів шукали все, що пов'язано із Україною.

"У батька в квартирі о 6-ій ранку проводили обшук співробітники Центру з протидії екстремізму. Після того зникли чотири "мобілки" та системний блок. Батька, тобто власника квартири, в той час вдома не було. Коли повернувся, викликав поліцію, аби написати заяву про крадіжку", - розповів "Знай" підозрюваний у "вандалізмі" 20-річний Андрій Марцев.

Читайте також: Російські націоналісти вигадали спосіб підтримати Україну

Також, силовики вилучили дві "візитки Яроша", надіслані Андрію з України, стрічку, схожу за забарвленням на прапор УПА, стікери "Народної Волі", дві флешки та ніж.

"Повісили вандалізм за попередньою змовою, аби докопатися до нашої організації "Народна воля". Хоча ми гуляли повз, ми арт-художники - і спонтанно вирішили намалювати щось на бетонній плиті. Але органи стверджують, що це стіна і частина гідротехнічної споруди, але там просто плита на березі валяється", - пояснює Андрій.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Офіційно він працює в барі. Окрім цього фотографує та пише статті. Каже, що з самого початку підтримав Майдан.

"Вважав і вважаю, що режим Януковича був точною копією режиму Путіна", - переконаний росіянин.

Вже два роки він займається громадською і політичною діяльністю. В російському об'єднанні лівих націоналістів і анархістів."Народна воля" перебуває з початку 2015-го. Каже, що неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за свої переконання. В РФ це підпадає під статті "Порушення правил проведення публічних заходів" та "Поширення екстремістських матеріалів".

Нагадаємо, в Росії "Правий сектор" визнаний судом екстремістською організацією, її діяльність заборонена в країні.