Хакери з угрупування "Анонімний інтернаціонал" виявили, що секретну інформацію міністерства оборони Росії передавали через звичайні публічні поштові скриньки на сервісах yandex.ru, mail.ru і gmail.com.

Про це повідомляє "Медуза".

Листи з секретною військовою інформацією щодо місць, де розміщуються ракетні комплекси "Іскандер" і атомних підводних човнів хакери знайшли в листуванні Ксенії Большакової. Вона є помічницею колишнього голови департаменту будівництва Міноборони Романа Филимонова.

Про це хакери повідомили у відкритому листі департаменту військової контррозвідки ФСБ.

"З жалем відзначаємо, що якщо дана інформація стала доступна нам, то з більшою ймовірністю вона могла бути доступна і спецслужбам низки зацікавлених країн", - зазначено в листі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Злочинна недбалість співробітників департаменту будівництва міністерства оборони, за їх словами, "давала широкі можливості для цього протягом 2012-2014 років".

Наразі хакери продають листи Большаковій за електронну валюту - 350 біткойнів. Це більше ніж 97 тисяч доларів. Співробітникам контррозвідки ФСБ вони продадуть їх за половину вартості.

Читайте також: Росія порушила санкції ООН заради продажу Іраку зброї

Сайт "Анонімний інтернаціонал" заблокований на території Росії через публікації листувань високопоставлених російських чиновників, в тому числі і прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

Нагадаємо, "Іскандер" - це оперативно-тактичний ракетний комплекс. Він призначений для ураження цілей в глибині оперативної побудови військ противника. Імовірно може бути засобом доставки тактичної ядерної зброї.