Німеччина інвестує мільярди євро, щоб модернізувати власні військові літаки, вертольоти та іншу військову техніку.

Про це повідомляє AFP.

"Ми інвестуємо до 6 млрд. євро в найближчі сім-вісім років, щоб покращити техніку", - заявили в Міністерстві оборони Німеччини.

Раніше німецькі ЗМІ опублікували численні документи, що підтверджували "апаратні проблеми, які стримують потенціал" бундесверу.

До їх переліку входять проблеми з радарами винищувачів Eurofighter. Також сюди відносяться негаразди з лебідками на борту транспортних вертольотів NH90, що ускладнює їх використання в операціях.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тільки чотири з 39 військових вертольотів NH90 в даний час придатні до використання.

У Німеччині протягом останніх місяців постійно критикують військових через незадовільний стан озброєння армії.

Читайте також: Російська армія повертає на озброєння бронепотяги - Rzeczpospolita (відео)

Штурмова гвинтівка G36 стала мішенню для насмішок після доповідей про проблеми зі стрільбою при високих температурах. Бундесвер, з того часу, припинив використання цієї зброї.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн визнала, що армія наразі не в змозі виконати свої зобов'язання перед НАТО в разі нападу на члена альянсу.

Частково вона звинуватила у цьому затримки в постачанні запасних частин для літаків і вертольотів.