Японську імператриця Мітіко госпіталізували сьогодні, 9 серпня. У неї підозрюють ішемічну хворобу серця.

Про це пише lenta.ru, із посиланням на управління справами імператорського будинку.

"80-річну Мітіко доправили до лікарні при Токійському університеті. Їй зроблять комп'ютерну томографію та візьмуть аналізи для точного діагнозу", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Петербурзі планують пікети проти знищення санкційної їжі

Проблеми з серцем виникли в неї в червні цього року. Тоді вона скаржилася на болі в грудях. 24 липня вона проходила добову реєстрацію електрокардіографії (ЕКГ), для цього носила апарат Холтера.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Довідка. Мітіко Седа - дочка президента борошномельної компанії. Вона вийшла заміж за принца Акіхіто в 1959 році, всупереч багатовіковій традиції, згідно якої члени імператорської родини мають одружуватися виключно з аристократками.

Імператрицею жінка стала у 1989 році, коли її чоловік став імператором після смерті свого батька Хірохіто. Подружжя має трьох дітей: сини Нарухіто і Акисино, а також дочка Саяко.