Сьогодні в Японії відбуваються траурні церемонії з приводу 70-ої річниці бомбардування міста Нагасакі. 1945 року після скидання ядерної бомби у місті загинули 70 тисяч людей.

В 11:02 за місцевим часом родичі загиблих, а також люди, які пережили цю подію провели хвилину мовчання. Саме у цей час 70 років тому армія США здійснила ядерний удар.

На церемонії прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе нагадав про три "неядерні" принципи країни - "Не мати, не виробляти та не ввозити ядерну зброю". Мер міста Томіхіса Тауе заявив, що Японія має триматися принципів миру та не втручатися у будь-які військові дії.

Три дні тому на церемонії присвяченій бомбардуванню Хіросіми прем'єр заявив про підготовку надати Генасамблеї ООН резолюцію щодо ліквідації ядерної зброї.

Читайте також: Тайфун забрав життя дев'яти людей на сході Китаю

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Нагадаємо, 6 та 9 серпня 1945 збройні сили США здійснили ядерний удар по Хіросімі та Нагасакі відповідно. Після цих подій Японський імператор заявив про поразку країни у Другій світовій війні.