Байкальських туристів цілодобово огортає дим і палаючі ліси. Після купання в озері на тілі осідає попіл від згарищ. Соціальні мережі наповнені світлинами та відгуками відпочиваючих.

Про це пише Байкал Daily.

"Улан-уденци вкотре прокинулися з запахом кіптяви в квартирах. Як пояснюють в агентстві лісового господарства, в околицях міста пожеж немає, а дим несе з Байкалу, через зміну напрямку вітру", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Спалені автомобілі ОБСЄ (фото)

Мешканці "священного узбережжя" звернулися з відкритим листом до президента Росії, посприяти вирішенню проблеми.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомив сьогодні вранці "IrkutskMedia", туристи на Байкалі задихаються димом від пожеж у Баргузинскому районі Бурятії.

Обурюються в соцмережах і десятки байкальских туристів.

"Як у фільмах про Апокаліпсис ... Одні камені і немає рослинності, все в диму. Горять ліси Прибайкалля. Ми пройшли 7 км в одну сторону в непроглядному диму", - розповіли туристи із Сармінскої ущелини.

"Бідні комахи і тварини біжать, рятуючись від пожежі. Як повідомляють гіди, в Сурхан (іркутська сторона) люди не доїхали через лісові пожежі. Відпочиваючі на пляжі в Хужир скаржилися, що Байкал прибиває до берега попіл", - розповідають користувачі соціальних мереж.

Всі прибережні райони на сьогодні охоплені пожежами. У Прибайкальском районі на сьогоднішній ранок діяло 8 пожеж, дві з них локалізовані. У Баргузинском палахкотить 10 пожеж, плюс ще два в Забайкальському нацпарку. Два діючих пожежі в Кабанском районі республіки і п'ять у Северобайкальском, з них локалізована лише одна.

Більшість загорянь розташовуються далеко від населених пунктів і виникли через грози.