Китайський народний банк дозволив у місті Суйфиньхе розраховуватись російськими грошима на рівні з юанем. На їхню думку це сприятиме розвитку туризму, адже місто знаходиться на кордоні з РФ.

Заступник генсекретаря комітету з грошової політики центробанку Китаю Цзіня Мей заявив, що це рішення є результатом довгої співпраці між двома країнами. Уряд РФ та КНР обговорювали можливість використовувати національну валюту туристам зі своїх країн, щоб не розплачуватись доларами.

Раніше у місті Суйфиньхе вже приймали російський рубль у магазинах та готелях, але не на офіційному рівні. Як зазначає місцева влада, це дійсно збільшило потік туристів з Росії.

Читайте також: "Апокаліпсис" на Байкалі - пожежі не вщухають (фото)

Нагадаємо, що Росія спільно із Китаєм 20-28 серпня проведе військові навчання в акваторії затоки Петра Великого і Японського моря під назвою "Морська взаємодія-2015".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще