Військово-повітряні сили США направляють до Туреччини 6 винищувачів F16 для боротьби з угруповання "Ісламська держава".

Винищувачі доправлять на військову базу Інчирлік, повідомляє Європейська правда з посиланням на Тwitter місії США при НАТО.

Нагадаємо, 28 липня в Брюсселі пройшло екстрене засідання послів держав-членів НАТО, ініційоване Туреччиною. Приводом для звернення став теракт 20 липня у прикордонному з Сирією місті Суруч та вбивство турецького військового 23 липня неподалік міста Кіліс.

Читайте також: Туреччина готується до борьби з бойовиками "Ісламської держави"

Внаслідок чого 24 липня Туреччина почала бомбити позиції забороненої Робітничої партії Курдистану на півночі Іраку після серії нападів і вбивств працівників поліції, в яких влада звинуватила курдських бойовиків. Одночасно Туреччина завдає ударів і по позиціях "Ісламської держави".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще