З 10 серпня, Російська федерація змінює правила ввезення квітів, вирощених у Нідерландах, на більш жорсткі. Квіти будуть поставляти лише за результатами лабораторної експертизи фітосанітарного стану.

Про це пише Корреспондент.

"Про зміну правил ввезення квітів з Нідерландів Россільгоспнагляд оголосив 4 серпня. Міру ввели для захисту російської території від розповсюдження хвороб квітів і "збереження фітосанітарного благополуччя", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Під санкції Росії потрапили квіти з Нідерландів

Російська служба також раніше розповіла національним організаціям про "серйозні проблеми з безпекою" продукції та запропонувала провести консультації, призупинивши фітосанітарну сертифікацію голандської продукції.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, ці організації видають фітосанітарні сертифікати на експортовані в Росію голландські квіти у Польщі, Литві, Латвії, Чехії, Словаччині, Угорщині та Болгарії.

За даними Федеральної митної служби РФ, всього в 2014 році на територію країни завезли 79 тисяч тонн зрізаних квітів і бутонів на суму 612,7 мільйона доларів.

Найбільші постачальники - Нідерланди із 30,7 тисячами тонн на 225,4 мільйона доларів та Еквадор із 27,5 тисячами тонн на 226,1 мільйона доларів.