Голова Держдуми Сергій Наришкін пригрозив США "міжнародним трибуналом" за "провокації" і "розорення інших держав" у відповідь на голосування в Радбезі ООН по трибуналу щодо катастрофи малазійського "Боїнга" в Донбасі.

Про це він написав у своїй колонці в "Российской газете".

Наришкін починає текст з роздумів про небезпечну природу серпня в світовій історії, згадуючи ядерні бомбардування Хіросіми і Нагасакі в 1945 році. Бомбардування Японії глава Держдуми порівнює із застосуванням проти російських військ хімічної зброї в Першу світову, а потім повертається до перерахування серпневих конфліктів і "рукотворних" подій: вторгнення загонів Басаєва і Хаттаба в Дагестан, конфлікт у Південній Осетії та Абхазії.

Всі ці події, на думку Наришкіна, стоять поруч з голосуванням у Раді безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу про катастрофу малазійського "Боїнга". Він повторює тезу російських дипломатів про те, що раніше через авіакатастрофи трибунали не створювалися, називає "головним ініціатором" голосування США і навіть каже, що "російське вето, по суті, врятувало репутацію Радбезу".

Читайте також: "Крим був мирно анексований Україною" - спікер Держдуми

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Наришкін упевнений, що тепер питання про правосуддя для жертв торішньої авіакатастрофи "напевно будуть нав'язувати" в інших форматах, оскільки "рішення будь-якого рівня" нібито потрібно Білому дому в цілях підтримки нестабільності і "галасу". Нестабільність, в свою чергу, дає США "час для продовження старих і початку нових розбоїв", кінцевою метою яких є "розорення" економічних багатств інших держав.

Спікер Держдуми зазначає, що США розпалюють "антиросійські настрої" в Європі і ведуть "пропаганду" в Радбезі, посилаючись на канадського експерта з міжнародного права Крістофера Блека, який захищав обвинувачених у справах про геноцид в Руанді і війну в Югославії.

Наприкінці Наришкін пророкує проведення "міжнародного трибуналу", але не по краху "Боїнга", а за викладеними вище "фактами". "Буде такий трибунал, а не якийсь інший, - упевнений автор. - І ми з вами - до нього доживемо".

Минулого тижня Наришкін, який очолює "Російське історичне товариство", вимагав створити міжнародний трибунал по атомним бомбардуванням Японії.