Міністерство юстиції США звинувачує групу американських фондових трейдерів і українських комп'ютерних хакерів у незаконному збагаченні на суму близько 100 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Змова полягала в так званій "інсайдерській торгівлі" – отриманні прибутку на біржі за рахунок використання інформації, здобутої за рахунок проникнення до комп'ютерних систем Marketwired, PR Newswire і Business Wire. Ці системи поширюють прес-релізи для великих корпорацій.

Читайте також: Хакери за гроші пропонують листування українських чиновників

За даними прокуратури, від лютого 2010 року ця група отримала незаконний доступ до 150 тисяч документів з важливою інформацією для ухвалення рішень на ринку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У цій змові міністерство юстиції США підозрює дев'ять осіб – п'ятьох у Сполучених Штатах і чотирьох в Україні. Американські резиденти вже заарештовані, українців розшукують за міжнародним ордером.

У паралельному цивільному позові, поданому Комісією з цінних паперів і бірж США, фігурують прізвища 32 осіб.