Найбільший виробник зброї в Росії "Алмаз-Антей" планує розробити зенітний ракетний комплекс нового покоління. Він стане продовженням лінійки "Бук".

Про це повідомляє "Корреспондент.net".

У науково-дослідному інституті приладобудування імені Тихомирова вже почалися роботи з розробки. Він входить в "Алмаз-Антей". Концерн з пропозицією нового зенітно-ракетного комплексу буде виходити на міністерство оборони Росії.

На даний момент створена чергова модифікація сімейства - 9К317М "Бук-М3". Її можуть прийняти на озброєння російської армії вже цієї осені. У повідомленні йдеться про перспективний зразку. Його потенційно можуть створити в майбутньому в цій же тактичній ніші.

Читайте також: Німці в шоці: на бомбах літаків ВМФ Росії написано "На Берлін!"

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Раніше повідомлялося, що концерн "Алмаз-Антей" увійшов у сотню найбільших оборонних компаній світу. Він посів 11 місце в списку. Україна також потрапила до цього рейтингу.

Нагадаємо, сімейство зенітних ракетних комплексів середньої дальності "Бук" розробили в 1970-і роки для потреб протиповітряної оборони сухопутних військ. Базовий комплекс 9К37 взяли на озброєння в 1979 році. Він призначався для боротьби з аеродинамічними цілями на дальності до 30 кілометрів.