Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин особисто наказав стратити першого віце-прем'єра країни.

Про це повідомляє агентство "Ренхап" з посиланням на власні джерела.

Як повідомляється, перший віце-прем'єр КНДР Чхве Єн Гон висловлював невдоволення політикою країни.

Агентство відзначає, що Чхве Єн Гон довгий час не з'являвся на публіці.

"Востаннє його бачили в грудні минулого року на церемонії з нагоди третьої річниці смерті лідера КНДР Кім Чен Іра", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Південна Корея оголосила бойову готовність на кордоні з КНДР

Нагадаємо, у травні надходила інформація про страту іншого високопоставленого чиновника у Північній Кореї. Повідомлялося, міністр оборони Хен Єн Чхоль був показово розстріляний за те, що заснув у присутності Кім Чен Ина. Пізніше міністра показали по телевізору, але потім в інтернеті поширилося відео з розстрілом Чхоля. Після цього влада Північної Кореї офіційно повідомила свої представництва в інших країнах про смерть міністра.

Згідно з новим законом у КНДР, іноземні посольства та інші закордонні організації у Пхеньяні не мають права використовувати та зберігати матеріали, у яких критикують Північну Корею або ж її лідера.