Єгипет купує у Франції винищувачі Rafale, фрегат Normandie та іншу зброю. Переговори були стрімкими, почались всього 3 місяці тому. Єгипет розраховує отримати перші три винищувачі 5 серпня 2015.

Президент Єгипту Абдель Фаттах Сісі і міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Драрайян підписали великий оборонний контракт, пише Mignews.com

Єгипет купить у Франції 24 сучасних винищувача. Загальна сума контракту становить 5,2 мільярда євро. З них - 3,5 млрд євро складає вартість літаків Rafale, 950 млн. євро - фрегата Normandie, 700 млн .євро - керованого озброєння для винищувачів, і 400 млн. євро - ракетного озброєння для фрегата.

Угода настільки важлива для французів, що про неї оголосив особисто президент Франції Франсуа Олланд по національному телебаченню за чотири дні до церемонії контракту.

Угода з Єгиптом має велике значення насамперед для Dassault Aviation, це – перший успіх в експортних продажах Rafale. Президент компанії Ерік Трап вважає, що єгипетський успіх почне розростатися як "снігова куля" і сприятиме збільшенню інтересу арабських країн до винищувачів Rafale, - посилаючись, зокрема, на можливий успіх у переговорах з Катаром.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Подейкують, що Саудівська Аравія і ОАЕ оплатили закупівлю партії французької зброї для єгипетської армії замість російської, аби не пустити Росію на ринок озброєнь в арабських країнах, повідомляє Oriental Express.

Арабські ЗМІ, в тому числі, The New Khalij, цитують повідомлення ізраїльського сайту "Дебка", який, спираючись на свої джерела, стверджує, що Саудівська Аравія і ОАЕ переконали президента Єгипту відмовитися від російської зброї на користь французької. Ер-Ріяд конфліктує з Москвою через підтримку, що надається Росією сирійському президенту Башару Асаду, й іранському режиму, який загрожує безпеці королівства.

США заморозили збройні поставки до Єгипту після повалення президента Мухаммада Мурсі в 2013 році. Але в кінці 2014 року стало відомо, що США передали єгипетським ВВС вертольоти "Апачі".