За останні дві доби біля італійського узбережжя урятували більше 1700 мігрантів. Майже всі вони з північної Африки, повідомляє АР.

Мігранти дісталися до берегів Європи дивом. Адже у Середземному морі бушує шторм, хвилі сягають понад шість метрів. В ООН підрахували, що з початку цього року контрабандисти доправили морем до Італії 90 тисяч нелегалів. Торік країна прийняла вдвічі більше мігрантів.

Від напливу нелегалів потерпає і Греція. З початку року там висадилися понад 120 тисяч людей. Сотні вихідців із Африки штурмують грецький острів Кос. Щодня туди прибувають від 100 до 500 мігрантів. Греція переживає фінансову кризу і не може забезпечити їх ані житлом, ані харчуванням, ані роботою.

Читайте також: За останні дні в Греції берегова охорона врятувала 1,4 тисячі мігрантів

"Я був готовий заплатити 200 євро за ніч, але так і не знайшов місця в жодному готелі. Навіть ті, в кого є гроші, не можуть влаштуватися, що вже казати про бідних людей. Нам усім доводиться лишатися просто неба, майже душ нема де прийняти", - скаржиться переселенець.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, наприкінці червня цього року у Середземному морі за добу врятували майже 2,5 тисяч мігрантів. Біженці намагаються дістатися до Європи за допомогою контрабандистів, перепливаючи Середземне море. Вони постійно організовують нелегальні перевезення людей.