Міжнародна правозахисна організація Amnesty International прийняла резолюцію, що передбачає розгортання кампанії на користь декриміналізації проституції по всьому світу, повідомляє британське видання The Independent.

Резолюція була прийнята на засіданні Міжнародної ради організації, яке відбулося у Дубліні.

Читайте також: У центрі Києва затримали сімох "жриць кохання" (фото)

Також в Amnesty International наголосили, що вважають торгівлю людьми, зокрема для сексуальних послуг, злочином.

Amnesty International приєдналася до групи прихильників легалізації проституції, яка включає Всесвітню організацію охорони здоров'я, Об'єднану програму ООН з ВІЛ/СНІД, авторитетний медичний журнал The Lancet.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Прихильники легалізації вважають, що введення проституції в правове поле дозволить запобігти зловживанням у відношенні тих, хто надає секс-послуги, припинити торгівлю людьми і поширення таких захворювань як ВІЛ та СНІД.

У той же час пропозиція Amnesty International викликало чимало критики.

Зокрема, "Коаліція проти торгівлі жінками" направила правозахисникам лист, в якому назвала їх ініціативу "незбагненною" і зазначила, що легалізація проституції лише сприятиме торгівлі людьми та поганому поводженню з повіями. Серед тих, хто підписав лист, фігурують актриси Меріл Стріп і Кейт Уінслет.

Як повідомлялося раніше, в Україні за легалізацію проституції вже виступив депутат від "Народного фронту" Михайло Гаврилюк. За словами Гаврилюка, гроші від індустрії можуть поповнювати бюджет країни, а не осідати у гаманцях правоохоронців та чиновників, які у власних інтересах контролюють цю нелегальну діяльність