У федеральних судах США 11 серпня порушено одночасно три справи стосовно вихідців із країн СНД. Їх звинувачують у безпрецедентній хакерській афері, пише zik.

"Серед 32 обвинувачених є двоє жителів України – Турчинов і Єременко, які зламували комп'ютерні мережі компаній, що поширюють корпоративні прес-релізи, і 30 осіб, що проживають як у США, так і в інших країнах, які торгували на біржі, використовуючи викрадену хакерами інформацію", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Хакери "ІДІЛ" проникли до баз даних військових США

За інформацією, банда заробила таким чином понад 100 мільйонів доларів.

"Ця інтернаціональна схема безпрецедентна і за масштабами комп'ютерних зломів, і за кількістю трейдерів, і за кількістю цінних паперів, якими вони торгували, і за обсягом прибутків", – заявила голова Федеральної комісії з цінних паперів і бірж Мері Джо Уайт.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Прокурори повідомляють, що Турчинов і Єременко зламували комп'ютерні сервери піар-компаній PRNewswire Association LLC, Marketwired і Business Wire, викрадали ще не опубліковані прес-релізи корпорацій Panera Bread Co., Hewlett Packard Co., Caterpillar Inc. і Oracle Corp., тощо.

При цьому вони користувались проксі-серверами для маскування своїх IP-адрес.

Зловмисники створили секретний сервер для переправлення викрадених прес-релізів трейдерам в Росії, Україні, на Кіпрі та Мальті, у Франції та в трьох штатах США – Джорджії, Нью-Йорку та Пенсільванії.

За лічені години або хвилини до публікації крадених документів ці трейдери використовували інсайдерську інформацію для операцій з цінними паперами. Хакерам відраховували домовлену частку прибутку.

Дев'ять фігурантів, залучених до суду в Брукліні і Нью-Джерсі, нібито заробили на цій афері приблизно 30 млн доларів. П'ятеро з них було заарештовано у вівторок. Решту оголосили в розшук. Припускають, що вони наразі перебувають Україні.

Незаконний прибуток відправляли у офшори через естонські банки.

Нагадуємо, у Ньюарку в штаті Нью-Джерсі до суду притягнули таких осіб: Івана Турчинова, Олександра Єременка, Аркадія Дубового, Ігоря Дубового та Павла Дубового.

У Брукліні у справі проходять Віталій Корчевський з Пенсільванії, Владислав Халупський, що живе в Нью-Йорку і в Україні, Леонід Момоток з Суан (штат Джорджія) і Олександр Гаркуша з Альфаретта (Джорджія).