Захист заарештованої в Росії української льотчиці, народного депутата України Надії Савченки готує її до обвинувального вироку.

Про це в інтерв'ю ВBC України розповів її адвокат Марк Фейгін.

"Ми готуємо Надію до того, що вирок буде обвинувальним, на 25 років. Причому він жодним чином не буде пов'язаний з тим, що відбуватиметься на суді", - сказав адвокат.

За його словами, на суді захист доведе її невинність, "але вирок буде обвинувальним, бо пишеться він не в суді, а в Кремлі".

Фейгін вважає, що в кінцевому підсумку Савченка буде звільнена в результаті політичного діалогу та двостороннього обміну. На думку адвоката, льотчицю могли б обміняти на двох затриманих на Донбасі російських спецназівців - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Але якщо не буде міжнародного тиску, то ніщо не змусить цю владу вести переговори про долю Савченки. Влада не буде відчувати небезпеку перегинів, що засуджений невинна людина, що все відбувається на тлі неоголошення агресії щодо сходу України", - зазначив адвокат.

Він припустив, що справа Савченки змінить Росію, оскільки після її засудження ні російський суд, ні російська влада "більше ніколи не будуть колишніми в сприйнятті міжнародного співтовариства".

Читайте також: Аудіоверсія книги Надії Савченко звучатиме на "Радіо Рокс"

"Знаєте, як це? Ви не стаєте ІДІЛ, яка живцем закопує людей, тільки тому, що ви їх не закопуєте. Але це не означає, що ви їх не засуджуєте. Потрапити в таку область сприйняття, як ІДІЛ, - це дуже сумно. Таке довго не забувається ", - зазначив адвокат.

Фейгін підкреслив, що на те, щоб Росія очистилася після справи Савченки, підуть десятки років навіть в "постпутінський" період.

Нагадаємо, суд задовольнив прохання захисників Савченки у розгляді перенесення суду в інше місто. У Донецькому міському суді Росії повідомляли, що справу відновлять 15 серпня.

Микола Полозов підкреслював, що така пауза грає лише на користь захисту, який має додаткові докази відсутності злочину української льотчиці.