Російський блогер Артем Балабін виклав інформацію про передачу Єгипту зі складу Військово-морського флоту Росії ракетного катера Р-32. Він озброєний надзвуковими протикорабельними ракетами "Москіт".

Про це автор матеріалу повідомляє на своєму ЖЖ.

За його словами, судно вийшло із Балтійська в Середземне море на початку липня 2015 року та прибуло в Олександрію в кінці місяця.

Читайте також: Британська верф випустила шикарний люксовий катер Luxman Bullet (фото)

Катер нібито передали Єгипту без ракет, а контракт на їхню поставку укладуть окремо.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Згідно інформації, переговори з Єгиптом про можливу передачу катера почалися в 2014 році в рамках співпраці Москви і Каїра у сфері оборони.

За минулий період між країнами уклали контракти на поставку військової техніки загальною вартістю понад три мільярди доларів.

Довідка. Катер Р-32 побудували на заводі "Вимпел" в місті Рибінськ Ярославської області в 1994-2000 роках за проектом 12421 (корвети класу "Тарантул" за класифікацією НАТО). Спочатку він призначався для експорту.

В якості потенційних клієнтів розглядали Індію, В'єтнам і Туркменістан, проте з різних причин угоди не уклали.

З 2000 по 2007 рік катер перебував у Феодосії, в 2007-2010 роках він пройшов ремонт в Рибінську в рамках підготовки до можливої ​​поставки Туркменії.

З 2010-го по 2013-й ніс службу у складі Каспійської флотилії ВМФ Росії. У листопаді 2013 Р-32 перейшов по внутрішніх водних шляхах на Балтику і до літа 2015-го перебував у складі Балтійського флоту.