Греція отримає перший транш фінансової допомоги в 26 мільярдів євро, який складатиметься з двох субтраншей.

Загальна ж допомога Греції через Європейський механізм стабільності (ESM) становитиме близько 86 мільярдів євро, про це йдеться в заяві Єврогрупи, поширеній в п'ятницю ввечері в Брюсселі, повідомляє Кореспондент.

Ця сума включає в себе 25 млрд євро "буферного" фонду для вирішення проблем банківського сектора, зокрема, рекапіталізації. На це піде перший субтранш у розмірі 10 млрд євро, який надійде негайно на окремий рахунок ESM, йдеться в документі. Другий субтранш розміром в 16 млрд євро буде виділено Греції в кілька етапів, починаючи з першої виплати 13 млрд євро до 20 серпня.

Читайте також: МВФ виступає за списання частини держборгу Греції

Кілька виплат нарахують протягом осені. Другий транш може бути наданий після першої ревізії, але не пізніше 15 листопада за умови завершення запланованої перевірки і стрес-тесту.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, у п'ятницю Європейська група схвалила план фінансової допомоги Греції. Держборг Греції становить 312 мільярдів євро, це більш як 180% ВВП.