41 загоряння лісових масивів площею понад 78 тисяч гектарів зафіксовано у Бурятії.

Складна пожежонебезпечна ситуація зберігається, за добу вдалося ліквідувати 10 лісових пожеж на площі понад 2 тис. гектарів, повідомляє ТАСС з посиланням на Республіканське агентство лісового господарства (РАЛХ).

"Вранці 16 серпня прибули сили федерального резерву з Красноярська, Томська і Забайкальського краю" – йдеться в повідомленні.

Натомість, в МНС регіону повідомили, що загрози населеним пунктам і об'єктам соціальної сфери немає, і заявляють про стійку стабілізацію ситуації.

"Спостерігається стійка стабілізація лісопожежній обстановки, загрози населеним пунктам і об'єктам економіки немає, життєдіяльність населення не порушена", - заявили в МНС РФ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У боротьбі з пожежами та у захисті населених пунктів від них беруть участь понад 42 тис. осіб та 8,9 тис. одиниць техніки, зокрема, 24 повітряних судна. Роботу авіації ускладнює сильне задимлення і туман.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про загрозу лісових пожеж

Пожежонебезпечний сезон у Бурятії триває з 1 квітня. За останні 4,5 місяці у регіоні зареєстровано понад 1,3 тис. лісових пожеж на загальній площі понад 434 тис. га.