США і Німеччина виведуть системи ППО Patriot з південної Туреччини після переоцінки загроз, які викликані конфліктом в сусідній Сирії.

Про це повідомляє Reuters.

США, Німеччина і Нідерланди розмістили батареї Patriot у Туреччині в 2013 році для захисту союзника по НАТО від ракетних обстрілів з сирійської території.

Голландці завершили місію раніше цього року і їх замінили іспанські військові. Американські батареї ППО повернуться до США для модернізації в жовтні, коли завершиться мандат місії.

"Сполучені Штати і НАТО віддані підтримці безпеки і стабільності в Туреччині. У разі необхідності США готові повернути батареї Patriot до Туреччини протягом одного тижня", - йдеться у спільній американо-турецькій заяві.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Читайте також: Туреччина може втратити 5 мільярдів євро на туризмі

Місія Німеччини завершується в січні і, за словами міністра оборони Урсули фон Ляйєн, Берлін не буде просити парламент продовжити роботу місії.

У Міноборони ФРН пояснили, що такий крок пов'язаний з тим, що на сьогодні немає загрози нападу на Туреччину з території Сирії.