Росія заявила про необхідність вироблення нового режиму контролю над звичайними озброєннями в Європі. Він має врахувати "сучасні реалії" та відповідати "інтересам всіх країн".

Про це пише УНІАН, посилаючись на офіційний лист від РФ, направлений до генсека ООН Пан Гі Муна.

"У ньому Москва повідомляє, що існуючий Договір про звичайні збройні сили в Європі "безнадійно застарів" - ідеться у листі.

Читайте також: ООН назвала число загиблих і поранених на Донбасі

Позицію Росії включили до опублікованої на сайті ООН доповіді Генерального секретаря, що стосується виконання резолюції Генасамблеї "про контроль над звичайними озброєннями на регіональному та субрегіональному рівнях".

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

У листі від 21 квітня 2015 року РФ зазначає, що "питання контролю над звичайними озброєннями в Європі зберігають свою актуальність, особливо з урахуванням погіршеної за останній рік ситуації в галузі європейської безпеки".

"Договір про звичайні збройні сили в Європі давно втратив свою "актуальність і значимість та перестав бути наріжним каменем європейської безпеки ", оскільки він безнадійно застарів, - ідеться у російській заяві.

РФ готова до обговорення з партнерами шляхів вироблення нового режиму контролю над звичайними озброєннями в Європі.

У доповідь генсека включили також позиції інших країн, в тому числі Аргентини, Німеччини, Іспанії, Лівану, Чехії та України.

Заява нашої держави відзначає "нецивілізовану поведінку" і "злочинні дії" Росії, через які "зайшов у глухий кут контроль над звичайними озброєннями в Європі".