Активісти Нідерландів, які вважають підписання угоди про асоціацію з Україною помилкою, зібрали необхідні 10 тисяч підписів для подачі попередньої заявки на проведення референдуму.

Про це пише Express.

"За даними виборчої ради країни, загалом зібрали 14 441 підпис, з них 13 480 визнали дійсними", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Асоціацію із Україною призупинили голландці

Наступний етап - зібрати за шість тижнів ще 300 тисяч підписів та передати їх виборчій раді.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Останній строк подачі документів – 28 вересня. Якщо це зроблять, то уряд має організувати референдум.

Нагадаємо, провести референдум хоче група активістів "Комітет громадян ЄС". Угода про асоціацію з ЄС набуде чинності, лише якщо її ратифікують усі 28 членів ЄС.

Обидві палати парламенту Нідерландів вже ратифікували угоду про асоціацію. Її опублікували 28 липня в офіційному журналі уряду.

Через вимогу провести референдум набуття чинності цього рішення відкладено до вересня.

Автори ініціативи називають цифру в 300 тисяч підписів, які треба зібрати, недосяжною. І навіть якщо більшість на референдумі напише "Ні" навпроти ратифікації, він все одно матиме характер "рекомендації".