Королева Великої Британії Єлизавета II написала листа 12-річній школярці з Кіровограда.

Дар'я Семенюк, яка у свої 12 років перемогла "дитячий церебральний параліч", вивчила дві мови і опублікувала кілька казок, відправила листа англійській королеві і отримала відповідь від Її Величності.

Про це повідомили в ТСН.

Дитяча кімната дівчинки нагадує частинку Старої Англії. Чого там тільки немає: на стіні прапор Великобританії, фотографії місцевих акторів і співаків, полиці заставлені десятками книг англійською. Але найбільше школярка захоплюється історією і сучасністю туманного Альбіону. А особливо - історією монаршої сім'ї та королеви Єлизавети.

Читайте також: На королеву Британії готують замах – ЗМІ

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Щоб написати листа своєму кумиру, Дар'я досконально вивчила англійську мову і підготувала для Її Величності кілька сюрпризів.

"Я намалювала королеві малюнок, там, де була її улюблена собачка породи коргі і сплела в подарунок їй браслет в національних кольорах і додала фото з моєї собачкою", - каже дівчинка.

Коли лист було відправлено, батьки переживали про те, як би Дарину не спіткало розчарування. Проте відповідь все-таки прийшла. За дорученням Єлизавети II на лист української школярки відповіла фрейліна Пері Херрісон.

"Дорога Дарина, королева доручила мені подякувати тобі за лист, в якому ти розповіла Її Величності про неї і включила в цей комплект фотографію, яку королева бачила. Королева зворушена твоїм малюнком і браслетом, який ти сплела спеціально для неї", - сказано в листі .

"Я вірила і моя віра зламала всі стереотипи", - радісно сказала Дарина і додала, що її найбільше бажання - побувати у Великобританії - теж неодмінно здійсниться.